Cytat

Imagine

2015. augusztus 6., csütörtök

Nesze neked egomán'



Trónok Harca. Modern AU
Egy rövidke és értelmetlen történet, de nézzétek el nekem, ez volt az első GoT fic-em.
(u.i.: említettem már, hogy imádom a polaroidokat? Nem? Hát akkor itt volt az ideje.)



Joffrey Baratheon már csak egyetlen dologban volt teljesen biztos. Mégpedig abban, hogy valakinek meg kell semmisítenie az összes közösségi oldalt, és ha senki más akkor majd ő.
Hátradőlt a székében, igazi bőr, olyan amilyet a maffiás filmekben látni. Résnyire nyitott, vérengző tekintettel méregette a laptopját, mintha az lenne maga a gonosz. Vagy valami, amire Joffrey gyilkos pillantásokkal nézne. Ami azt illeti ez szinte mindenre igaz volt.
Mélyet szívott az orrán, és csupán dacból kezdett végiggörgetni az üzenőfalon. Csak a szokásos dolgok, amik miatt utálja és fogja is.
Sansa,  az ex barátnője  percenként kirakott valami idézetet romokba dőlt szerelmekről, összetört szívekről. (Ami még mindig határozottan jobb volt, mint a percenkénti helyzetjelentés twitteren.)
Daenerys, aki egy cserediák a suliba, megint új képeket töltött fel a gekkóiról, és ezzel immár a tizenkettedeik “kicsikéim” nevű mappát hozta létre.
Robb Stark,  az a szemét aki el akarta tőle orozni a bálkirályi címet tavaly a sulis bálon, ezért összeverekedtek, és mindkettőjüket kitiltották, és aki miatt az öccse az a picsogós Tommen lett a bálkirály. Tehát Robb Stark mindig a “tegnapi buliról” ír Theon Greyjoy idővonalára, aki meg állandóan kettős keresztet használ. Valahogy így:

Robb Stark írt Theon Greyjoy idővonalára
Robb Stark: Nagyon komoly volt a tegnapi buli! Megszerezted a kupát, Theon? :D lol
Theon Greyjoy: ne má hav’. azóta lelkifurim van. #sansaszóhasználat
Robb Stark: Komolyan? lol Kárpótlásul meghívlak egy sörre ma este.  
Teon Greyjoy: imádlak Robb #bff
Eddard Stark: Csak óvatosan fiúk.

A Stark család teljes egésze aktívan élete életét a facebook-on és társain. Joffrey nem tudta, miért nem tiltotta már le őket a búsba. Arya Stark mondjuk mindig háborús filmek előzeteseit osztotta meg, és véleményezte. Bran Stark előszeretettel kedvelt be egy csomó olyan oldalt ami tartalmaz a) állatokat b) bármilyen misztikus dolgok c) ami Harry Potter.
Viszont a legrosszabb még mindig a saját családja volt,  Renly Baratheon-nal az élen. Renly a bácsikája volt apai ágon, a fiatalabb. Művészettörit tanított a sulijában, hobbi szinten pedig bakeliteket gyűjtött. Renly mindennek tetejében homokos volt, mint a tengerpart, és állandóan enyelegtek a pasijával, aki mellesleg Joffrey jelenlegi barátnőjének a bátyja. Ami bizarr. Három r-rel, nagybetűvel. Bizarrr.
Tyrion bácsikája filmkritikákat írt, javarészt pornókról.
Az anyja nyálas zenéket osztogatott meg, valami homályos utalást írva hozzá a gondjairól. No meg mindig ráírt amikor csak észrevette, hogy Joffrey is fent van. Ezért a chat állandóan ki volt kapcsolva. Kivéve Margaery számára. Margaery a barátnője volt, már lassan fél éve. Kedves arcú, sunyi mosolyú és még sunyibb pillantású. Mindezek mellett érdekelte szinte bármi, vagyis remekül el tudta játszani. Joffrey imádta érte.
Joffrey mindezekhez már hozzászokott. Ahogy ahhoz is, hogy a Véreb mindig disznóvágásos képeket rak fel instagramra. Viszont ma a nagyapja - aki talán ha fél évente leül a számítógép elé grimaszolva és értetlenkedve, hogy ez mi, mikor találták fel egyáltalán meg ilyenek - feltöltött pár képet. Amivel nem lenne gond, ha az egyiken nem lenne Joffrey hülye fejjel, rózsaszín köntösben, virágos csatokkal a hajában, és sminkkel az arcán. Akkor készült amikor talán egy éve a nagyszüleihez mentek, mert az anyja ragaszkodott hozzá és ő elszundított, a kanapén a húga pedig elég merésznek hitte magát ahhoz , hogy ilyet tegyen vele. A kép hamar népszerűvé vált, olyannyira, hogy még Jon Snow barátnője is hozzászólt. Nem túl kedveset, teszem hozzá.
Amint Joffrey meglátta egyből felhívta a nagyapját, hogy mostazonnalszedjelekülönben- de az öreg éppen konferencián volt.
- Tudod kedves, - mondta a titkárnő a telefonba - a Lannister olaj vállalat igazgatója roppant elfoglalt ember.
- Én meg roppant ideges vagyok, kedves - válaszolta Joffrey roppant idegesen -  és én vagyok Joffrey Fucking Baratheon és kurvára az én kezemben a kicseszett jövő. Én. Vagyok. Az. Örökös - azzal lecsapta.
Annak örült, hogy ezen a mihaszna senkin vezette le a dühét, és nem a nagyapjával kezdett kiabálni. Annak rossz vége lett volna. Ők ketten a család hevesebb természetű tagjaihoz tartoztak. Csupán az volt a különbség, hogy Tywin Lannister-nek olyan szigorú tekintete, és számon kérő hangja volt, hogy Joffrey-ban felgyülemlettek a gyermekkorának rossz emlékei.

 A képet délután egy körül látta meg, rögtön telefonált. Azóta négy óra telt el. Semmi jele nem mutatkozott annak, hogy a nagyapja óhajtana válaszolni. Viszont Theon Greyjoy már meme-t csinált belőle. Joffrey beleélte magát a gondolatba miképpen lehetne nem is csak a facebook-ot, de magát az internetet is kiirtani a világból. Viszont akkor nem tudna tumblr-özni. Azt pedig még ő sem akarhatta, legyen bármilyen kritikus is a helyzet. Pedig ez aztán kritikus volt. Margaery ezt a pillanatot találta alkalmasnak, hogy ráírjon.

Margaery Tyrell: szia Jo. :)

Jo-nak becézte. Vagy Joff-nak. Ami Joffrey-t csak az első pár hétben zavarta, utána már csak furcsállotta.

Joffrey Baratheon: helló…  
Margaery Tyrell: mi újság? :) láttam a képet. aranyos.
Joffrey Baratheon: azt a képet mindenki már látta…
Margaery Tyrell: ugyan ez nem igaz. például Loras-sal most értünk csak haza szóval még ő sem látta.
Margaery Tyrell: bocsi, egy pillanat és jövök de szerintem történt valami baj.
Joffrey Baratheon: ok
Margaery Tyrell: itt is vagyok. kiderült, hogy csak hisztérikusan nevetett azt kiabálva, hogy “akkor ezt nem nyitotta meg a telefonom! Renly te drága” meg ilyeneket.
Joffrey Baratheon: miért mi van?
Margeary Tyrell: hát…
Joffrey Baratheon: a kép ugye?
Margaery Tyrell: hát…
Joffrey Baratheon: Margaery, a kép az igaz??
Margaery Tyrell: ha ettől jobb szerintem akkor is aranyos.
Joffrey Baratheon: haljon ki az emberiség…
Margaery Tyrell: ugyan Jo annyira nem vészes.

Egy pillanatig el is hitte. Eszébe jutott a kép ami még fél éve került ki Robb-ról és Theon-ról. Egy ideig buzizták őket aztán abbamaradt a dolog. Néha felemlegették amikor mindenki eleget ivott, és annyi volt. Vagy múlt hónapban amin Sansa felfogott hajjal, pizsamában ül a kanapén egy nagy szelet tortával, kisírt szemekkel és századszorra is újranézni a Twilight összes részét. (Joffrey titokban hálás volt Arya-nak azért a képért. Mi tagadás a kapcsolatuk Sansa-val nem végződött jól).
 Tehát Joffrey már majdnem megnyugodott, de aztán elolvasta Loras kommentjét és visszatért az utálok-mindenkit-ebben-a-kurva-világban állapotba.

A telefonja hat körül csörgött. Addigra a kép több megosztást, kedvelést és kommentet kapott, mint amennyit szabadba. Főleg mivel már az egy is sokkal többnek számított a megengedettnél elég rosszul állt a dolog.
- Joffrey? - szólt bele nagyapa - Shae mondta, hogy kerestél.
Joffrey biztos volt benne, hogy a titkárnő ott áll a nagyapja mellett csípőre tett kézzel, és óriás betűs névtáblával, különben  a neve soha sem derült volna ki.
- Igen, izé… nagyapa. Le tudnád szedni az egyik képet amit felraktál?
Joffrey hangja kimerült volt. Joffrey maga kimerült volt. A szemei már égtek a laptop erős fényétől, a háta elgémberedett és sajgott. Mindennek tetejében kapart a torka, és viszketett a háta ott ahol nem érte el.
- Milyen képek?
- Tudod,  azok amiket ma reggel felraktál. Egy rakat családi cucc.
- Én nem raktam fel semmit - olyan komolyan mondta, hogy Joffrey elbizonytalanodott.
Felkönyökölt a tölgyfa íróasztalára, az ujjai végigszántottak a szőke tincseken. Megengedett magának egy halk sóhajt.
- Nagyapa. Raktál. Facebook-ra. A kék f betűs oldal, tudod.
- Oh, igen. Fészbuk. Persze. Azt én nem nem használom. Túl bonyolult. De Tyrion ragaszkodott hozzá, hogy csináljon nekem egyet.
- Várj! Azt mondod Tyrion bácsikám? Az a Tyrion bácsikám?
- Miért tán’ van másik?
Joffrey feje nagyot koppant ahogy az asztalhoz csapta.

Tywin Lannister nem értette mi baja a mai fiataloknak, de nem töprengett rajta sokat.

Egy gondosan besötétített szobában, egy kis növésű férfi elégedetten kacagott, miközben bort iszogatva egy kép kommentjeit olvasta. A képen Joffrey Baratheon elragadóan sok rózsaszínt viselt.

Vége.

11 megjegyzés:

  1. Szia!:)
    Hatalmas Trónok harca rajongóként kíváncsian kezdtem el a novella olvasását. Nagyon tetszett Robb és Theon üzenetváltása, illetve az, hogy pár mondatban szinte mindenkiről írtál, hogy hogyan képzeled el őket a 21. században. És a vége: Tyrion hatalmas kedvencem, sejthettem volna, hogy ő áll mögötte :D
    Ment a feliratkozás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :)
      Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszett ^^

      Törlés
  2. Ez HATALMAS! Nagy betűkkel és felkiáltó jellel xD igen nekem ia tetszett, hogy mindenkit megemlítettél és a mondat ami mindent vitt: "Haljon ki az emberiség..." XD imádtam az egészet és nagyon remélem, hogy lesznek még ilyen kis AU szösszenetek. :D
    Ui.: Tyrion a végén xD
    Uui.: Van egy feliratkozód ^^

    VálaszTörlés
  3. Uuui.: Mostmár ígérem hagylak, csak azt akartam mondani, hogy a kommenteknél nem az eredeti időt rakja ki :)

    VálaszTörlés
  4. Heyho. Gondoltam en is csatlakozok a kommentelok taborahoz ~ Jol alakitottad ki a tortenetet - Robb es Theon beszelgetesehez kulon koszonet, imadom a ketto baratsagat (imadtam? xD) - Joffreyt meg sikerult jol megformaznod, amivel azt ertuk el, hogy szepen lassan en leszek az egyetlen ember, aki nem utalja, sot egeszen kedveli "Jo"-t x3 Ha a telom is ugy akarja akkor en feliratkozok egy fel pillanaton belul owo

    VálaszTörlés
  5. Pepii xD kikérem magamnak, kezdek furcsa vonzalmat érezni a szadisták iránt.. Khm.. A te hibád Pep.. Khm.. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miiiiieeeert? D: Tok kis cuki kedves karaktereim vannak, az egyik vigyorogva szur le, a masik meg elvezi ha faj, ellenvetes? xD

      Törlés
    2. *nem meri leírni, mert akkor nem ír többet, így csak szépen vigyorog* :D

      Törlés
  6. Jaj köszönöööm *-* Ami azt illeti van még pár Trónok Harca fic-em és a tervek szerint a napokban szép fokozatosan fel is kerülnek :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *-* akkir szerintem készülj a komment hegyekre.. Lol Hegy.. XD *bocsánat, kicsit elborult elme* *jah és közveszélyes*

      Törlés
    2. Yayy.owo Az biztos, hogy mi itt fogunk ulni es varni *nincs jobb dolguk, tenyleg xD*

      Törlés

© Agata | WS
x x x x x x x.